Oudergroep ADHD

Oudergroep ADHD

Vanuit de behandeling/begeleiding vinden we het belangrijk dat ouders de kans krijgen om te leren van elkaar en ervaringen uit te wisselen. Hiervoor bieden wij de oudergroep AD(H)D aan.

Deze oudergroep is bedoeld voor ouders van kinderen die in behandeling/begeleiding zijn bij BOEI-Limburg vanwege concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit, al dan niet gediagnosticeerd met ADHD/ADD. Tijdens de bijeenkomsten krijgen ouders inzicht in de betekenis van de klachten en waar ze vandaan kunnen komen. Ouders leren het gedrag van hun kind beter te zien en te begrijpen. Ook krijgen ze handvatten aangereikt die helpen in het dagelijks leven en de opvoeding van hun kind. De kracht van de oudergroep is dat je tijdens de bijeenkomsten ouders van kinderen met soortgelijke klachten ontmoet, zodat je ervaringen en tips kunt uitwisselen.

De oudergroep bestaat uit vier bijeenkomsten van elk anderhalf uur en wordt verzorgd door een orthopedagoog/psycholoog en een gezinsbehandelaar/systeemtherapeut.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?
Neem dan gerust contact met ons op:

info@boei-limburg.nl – 077-352 38 83

Contact opnemen

“Als ouders werden we uitgenodigd deel te nemen aan de oudergroep voor kinderen met ADHD/ADD of verwant gedrag. We wisten van te voren niet precies wat we konden verwachten maar hebben wel doelen opgesteld.

In de eerste twee bijeenkomst hebben we geleerd hoe het brein werkt en daarna is er gekeken hoe je als gezin met de problematiek kunt omgaan. Voor ons was het fijn te ervaren dat we niet de enige zijn met vragen en de herkenning met andere ouders was zeer prettig. Deze oudergroep heeft ons handvaten en tips gegeven waar we als ouders thuis mee verder kunnen”.

Ouders

“We hebben onze zoon verteld dat we nu ook af en toe naar school gaan om te leren hoe we hem  beter kunnen begrijpen”. Dit zorgde voor zoveel erkenning bij hem, waardoor hij voor het eerst de schuld niet meer buiten zichzelf legde en er ruimte ontstond om te zeggen; “ papa en mama als ik zo super boos wordt, dan ben ik eigenlijk niet boos op jullie, maar dan zit mijn hoofd gewoon te vol”. Moeder; “Door de informatie over de verschillende breinen, begrijpen we al veel beter wat er in het hoofd gebeurd. Ik ga morgen koffie drinken bij een andere moeder uit de ADHD-carrousel, omdat onze kinderen zoveel op elkaar lijken en het zo fijn is om uit te wisselen, omdat anderen niet altijd begrijpen hoe het is”.

Moeder