Stevig in je schoenen

Bij onzekerheid en identiteitsproblemen

Wat is onzekerheid en identiteitsproblematiek?

Wat is onzekerheid- en identiteitsproblematiek?

Ieder kind is weleens onzeker. Dat is heel normaal in de ontwikkeling. Als je er veel last van hebt, kan het zijn dat je hierdoor tegen problemen aanloopt. Je hebt dan minder zelfvertrouwen en denkt dat je iets niet kunt of dat je niet goed genoeg bent.  Waarschijnlijk heb je last van negatieve gedachten waardoor je niet lekker in je vel zit.

Onzekerheid is niet altijd makkelijk te zien, omdat je dit op verschillende manieren kunt uiten. Het kan zijn dat jij je terugtrekt en verlegen bent. Je bent dan stilletjes en durft nieuwe dingen niet goed aan. Of je bent juist druk, boos of verdrietig. Je bent gefrustreerd en reageert dit op anderen af.

Zo helpen wij een kind met onzekerheid en identiteitsproblemen

Zo helpen wij een kind met onzekerheid en identiteitsproblemen

Als je last hebt van onzekerheden, is het belangrijk dat we kijken waar deze onzekerheden vandaan komen. We brengen je negatieve gedachten in beeld en kijken welke kernovertuigingen je hebt. Ook is het belangrijk dat jij gaat voelen dat je steviger in je schoenen staat waardoor je zelfvertrouwen opgebouwd wordt. Hier hebben we ook je omgeving voor nodig. Zij kunnen namelijk samen met jou oefenen met je positieve gedachten en je zelfvertrouwen.  

Afhankelijk van je hulpvraag en wat jij prettig vindt, kun je samen met de hulpverlener oefenen of in een groepje met andere kinderen. Je zult dan zien dat je niet de enige bent. Ook een combinatie van beide is mogelijk.

Lees hier meer over onze trainingen

Kiezel en Druppel

Op jezelf vertrouwen en weerbaarder worden

Lees hier meer over

Rots en Water

Grenzen aangeven en voor jezelf opkomen

Lees hier meer over

Wilt u hier meer informatie over of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op!