Voor jeugd t/m 18 jaar2024-04-11T09:58:35+00:00

Voor jeugd tot 18 jaar

Lees hier hoe wij jou kunnen helpen

Lees hier hoe wij jou kunnen helpen

Waar loop je tegenaan?

Soms loopt het even niet zoals je graag zou willen. Misschien vind je school niet leuk, word je gepest, heb je last van overgewicht, vind je het lastig om je te concentreren of is de situatie thuis niet fijn. Het kan ook zijn dat je je vaak bang, boos of verdrietig voelt. Of er gebeuren dingen, of er zijn dingen gebeurd, waar je last van hebt. Dit kan in je thuissituatie zijn, op school of ergens anders. Wij zijn er voor jou. Wij geloven dat de meeste problemen zijn op te lossen en we willen jou daar graag bij helpen.

Wij helpen je bij:

Waar loop je tegenaan?

Soms loopt het even niet zoals je graag zou willen. Misschien vind je school niet leuk, word je gepest, heb je last van overgewicht, vind je het lastig om je te concentreren of is de situatie thuis niet fijn. Het kan ook zijn dat je je vaak bang, boos of verdrietig voelt. Of er gebeuren dingen, of er zijn dingen gebeurd, waar je last van hebt. Dit kan in je thuissituatie zijn, op school of ergens anders. Wij zijn er voor jou. Wij geloven dat de meeste problemen zijn op te lossen en we willen jou daar graag bij helpen.

Wij helpen je bij:

De deur staat altijd open voor een gesprek. Dat kan bij ons, maar ook bij jou thuis.

Hoe gaat het in zijn werk

BOEI-Limburg is er voor inwoners uit de volgende gemeenten: Venlo, Horst aan de Maas, Beesel, Peel en Maas, Bergen, Gennep en Venray. Als je ergens anders woont, brengen we je graag in contact met onze collega’s uit jouw gebied.

Heb je last van psychische klachten? Praat er dan over met je huisarts, GGD-arts of een specialist (kinderarts). Je kunt ook terecht bij jouw gemeente, bij het sociaal wijkteam of de gezinscoach. Er zijn dus best veel mogelijkheden. Zij kijken samen met je of je hulp nodig hebt. Ook kunnen zij je allemaal verwijzen naar BOEI-Limburg. Je krijgt dan een verwijsbrief. Met die verwijsbrief kun je je aanmelden en dan kunnen we snel van start.

Wil jij je aanmelden neem dan contact met ons op door te bellen naar: 077 – 352 38 83

Als we je aanmelding en verwijzing hebben ontvangen, bellen we je om een afspraak te maken.

Tijdens het intakegesprek luisteren we naar jou en naar de mensen die belangrijk voor je zijn, bijvoorbeeld je ouders of je school. Zo ontdekken we samen wat er goed gaat en waar je graag hulp bij zou willen. Zo komen we erachter waar de klachten vandaan komen en hoe we ze op kunnen lossen. Hierbij benadrukken we de positieve dingen. Samen kijken we op welke manier we het beste met jou aan de problemen kunnen werken. Samen met je ouders, en eventueel je school, kijken we ook hoe zij jou het beste kunnen helpen.

Onze gesprekken vinden plaats op de plek die jij wilt. Als jij het fijn vindt om bij jou thuis af te spreken, komen we graag naar je toe. Als het beter is om ergens anders in je omgeving af te spreken, zoals bijvoorbeeld je school, komen we daar naar toe. We kunnen ook bij ons op kantoor afspreken. Als je bij ons langs komt, praten we met elkaar in een ruimte die lijkt op een huiskamer. Zo voel je je bij ons ook snel thuis.

Je hebt altijd één vast contactpersoon. Een behandelaar met wie je je vertrouwd voelt en die jou goed kent. Wat jij ons vertelt over je gevoelens en problemen of wat andere mensen ons erover vertellen, is vertrouwelijk. Niets daarvan wordt zomaar doorverteld. We bespreken samen wat er wel en niet besproken mag worden met anderen.

Na het intakegesprek kijken we samen welke vervolgstappen het beste bij jouw situatie passen. Soms is er eerst onderzoek nodig, waarbij we kijken wat je sterke en minder sterke kanten zijn. Aan de hand daarvan kunnen we beslissen welke manier van werken het beste bij je past. Het kan zijn dat je het fijn vindt om met iemand te praten. Er wordt dan een behandeling opgestart. Als je het fijn vindt om met andere kinderen te oefenen, kijken we of er een groepstraining is die je kan helpen.

Na een tijdje heb je onze hulp niet meer nodig. Dan ken je je valkuilen en weet je hoe je ermee om moet gaan. Zo ga je weer met zelfvertrouwen en op eigen kracht verder.

Wat jij ons verteld is vertrouwelijk. Niets daarvan wordt zomaar doorverteld.

Maak kennis met ons professionele team

Onze medewerkers maken het verschil! Ze werken samen en zetten in wat nodig is om snel tot een optimaal resultaat te kunnen komen.

Ons volledige team bekijken

Samen met jou bekijken we op welke manier we jou het beste kunnen helpen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een wachtlijst?2024-02-27T14:50:13+00:00

We streven ernaar om met korte wachttijden te werken. Echter, het kan voorkomen dat de meest passende behandeling niet meteen ingezet kan worden. Afhankelijk van de hulpvraag kan dit soms enkele weken of maanden duren. Indien noodzakelijk zullen we bij oplopende wachttijden samen met jou kijken naar een overbruggingsmogelijkheid.

Vertellen jullie aan mijn ouders, school of andere mensen wat ik met jullie bespreek?2020-09-03T10:31:45+00:00

Onze medewerkers hebben geheimhoudingsplicht en zullen dus niet doorvertellen wat jij in vertrouwen hebt verteld.  Soms is het verstandig om bepaalde zaken te bespreken met anderen. Daarvoor wordt altijd van tevoren toestemming gevraagd.  Alleen als jou veiligheid in gevaar is, kunnen we besluiten om hier van af te wijken.

Heb ik een verwijsbrief nodig?2022-07-14T14:36:10+00:00

Om voor vergoeding uit de basisverzekering in aanmerking te komen, moet worden voldaan aan de onderstaande voorwaarden:

  • Doorverwijzing moet geschieden via een huisarts, bedrijfsarts, jeugdarts, medisch specialist, of arts voor verstandelijk gehandicapten
  • In de verwijsbrief moet duidelijk staan wie is verwezen en waarom en welke soort psychologische zorg nodig is.
Werken jullie met vaste contactpersonen?2020-09-03T10:47:43+00:00

Het kan zijn dat je met meerdere medewerkers van ons team te maken krijgt tijdens de hulpverlening. Één daarvan is je vaste contactpersoon. Die is voor jou het aanspreekpunt.

Waar kan ik bij jullie terecht?2024-04-11T09:28:33+00:00

Het hoofdkantoor van BOEI-Limburg is gevestigd aan de Noorderpoort 101 in Venlo. In overleg zal gekeken waar de behandeling/begeleiding het beste plaats kan vinden: op één van onze locaties, bij je thuis, op school of een combinatie daarvan.

Onze praktijkadressen:

BOEI-Limburg Venlo

Noorderpoort 101,

5916 PJ Venlo

T. 077-352 38 83

BOEI-Limburg Blerick

Medisch Centrum Lambertus
Leeuwerikstraat 1
5922 VJ Venlo
T. 077-352 38 83

BOEI-Limburg Horst

Americaanseweg 35
5961 GN Horst
T. 077-352 38 83

BOEI-Limburg Venray

Bergweg 4
5801 EG Venray
T. 077-352 38 83

Wat moet ik doen bij huiselijk geweld en mishandeling?2020-09-03T10:50:20+00:00

Als je belt naar 0800 – 2000 van het Steunpunt huiselijk geweld, word je doorverbonden met het steunpunt bij jou in de buurt. Je krijgt advies, informatie of direct hulp. De hulp is gratis.

Bij gevallen van huiselijk geweld die levensbedreigend zijn en waar onmiddellijk ingegrepen moet worden, bel je direct het alarmnummer 112. Als je belt naar 112, stelt de telefonist je een aantal vragen en schat in welke hulpverlenende instantie je kan helpen. Dat kan de politie zijn of een ambulance.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem dan gewoon contact met ons op!

Neem dan gewoon contact met ons op!

Contactpagina openen (klik hier)
Ga naar de bovenkant