Fit en gezond

Bij overgewicht

Wat is overgewicht?

Wat is overgewicht?

De laatste jaren wordt er door veel gezinnen steeds meer en ongezonder gegeten en minder bewogen. Daardoor worstelen steeds meer mensen met overgewicht. Hier kun je last van hebben, zowel lichamelijk als psychisch. 

Overgewicht kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld pijn aan je gewrichten, diabetes en hart- en vaatziekten. Het kan ook leiden tot psychische problemen, zoals weinig zelfvertrouwen en gepest worden. Hierdoor zit je niet lekker in je vel.

Vaak is het moeilijk om zelf iets aan je overgewicht te doen. Er moeten dingen veranderen, maar je weet niet goed wat. Het is fijn als je ouders je hierbij kunnen helpen.

Zo helpen we kinderen met overgewicht

Zo helpen wij kinderen met overgewicht

Met het programma JE (W)EET! helpt BOEI-Limburg jou en je gezin om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Je gaat samen met je ouders aan de slag om meer te weten te komen over voeding en bewegen. 

Samen gaan we kijken hoe jullie patroon van eten en bewegen eruit ziet en of we dit kunnen omzetten naar een gezonder patroon. Iedere twee weken is er een bijeenkomst waarin verschillende dingen besproken worden. Een onderdeel van dit programma is dat je anders en/of meer gaat bewegen. De bijeenkomsten zijn in groepsverband waardoor je leert dat er meer kinderen zijn die moeite hebben met een gezonde levensstijl. 

Na een tijdje zie en voel je het effect en zul je positiever naar jezelf kijken. Ook je ouders krijgen tips en adviezen om je te ondersteunen. Zo gaat het hele gezin van een gezonde levensstijl genieten!

Je wordt gewogen en gemeten bij ons.

Dit programma is voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar en hun ouders. Ben je jonger als 12 jaar, kijken we samen met jou en je ouders op welke manier we je kunnen ondersteunen.

In Nederland heeft 12% van de jeugd van 2 tot 21 jaar last van overgewicht

Neem gerust contact met ons op!