BOEI-Limburg is er vanaf nu ook voor jongeren van 18 jaar en ouder

Onze korte behandelingen, speciaal voor de doelgroep van 18 tot en met 23-jarigen, brengen snel verbetering en zijn geschikt bij:

  • Depressie en somberheid
  • Piekeren
  • Angst
  • Paniek
  • Slaapproblemen
  • Emotionele problemen
  • Zorgen over toekomst
  • Overgewicht
  • Stress, overspannenheid, burn-out

Bovenstaande klachten vallen dikwijls onder diagnoses zoals depressie, angststoornis, PTSS, acute stressstoornis, aanpassingsstoornissen. Behandelingen hiervoor worden vergoed vanuit de verzekering. Verwijzen kan via ZorgDomein.

BOEI-Limburg opent nieuw kantoor in Panningen

Wij openen een nieuw kantoor op Kerkstraat 47 in Panningen. Naast de Jumbo, met goede parkeergelegenheid. En dichtbij onze cliënten en ketenpartners in Peel en Maas.

Meer informatie over de feestelijke opening volgt.

Naar de brugklas

e overgang van de basisschool naar de middelbare school is een grote stap voor kinderen en hun ouders. Ouders kunnen deze overgang makkelijker maken door hun kind goed voor te bereiden en te begeleiden.

BOEI-Limburg geeft advies: lezen of printen als hand-out? klik hier!

Hoe ga je om met vragen over de oorlog?

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne houdt ons dagelijks bezig. Hoe ga je als ouder om met de vragen van je kind over de oorlog? En waar moet jij in jouw werk als professional rekening mee houden in het contact met kinderen, ouders en collega’s? Op die vragen geeft het Nederlands Jeugdinstituut antwoord: klik hier  

Stevig in je schoenen, een workshop voor uw praktijk!

Wat is onzekerheid en identiteitsproblematiek?

Ieder kind is weleens onzeker. Dat is heel normaal in de ontwikkeling. Heeft het kind hier veel last van? Dan loopt het mogelijk tegen problemen aan. Onzekerheid is niet altijd makkelijk te zien, omdat dit op verschillende manieren kan worden geuit. Het kan zijn dat het kind zich terugtrekt en verlegen is. Het is dan stilletjes zijn en durft nieuwe dingen niet goed aan óf is juist druk, boos of verdrietig. Het is gefrustreerd en reageert dit op anderen af wat leidt tot gedragsproblematiek.

Meer weten? Wij bieden u een kosteloze workshop aan! Deze is geschikt voor uw huisartsen, assistentes, praktijkondersteuners en andere geïnteresseerden. De workshop wordt verzorgd door onze professionals.

In de 2 uur durende workshop gaan wij in op: het herkennen van onzekerheid en identiteitsproblemen, inzicht in aard en ernst en hoe hier mee om te gaan. Uiteraard is er volop gelegenheid voor discussie en vragen. Voor meer informatie of voor een andere workshop over een thema uit ons zorgaanbod kunt u contact opnemen met BOEI-Limburg.

Ons zorgaanbod:

” Wij vinden het belangrijk dat elk mens uniek kan zijn, zich positief ontwikkelt, meetelt en mee kan doen.”