Grenzen aangeven en voor jezelf opkomen

Ben jij tussen de acht en twaalf jaar oud en wil jij leren hoe je beter voor jezelf kunt opkomen? Dan is de Rots en Water training echt iets voor jou. Dit is een leuke en praktische training waarin je leert om duidelijk aan te geven wat je wel en niet wilt. Met allerlei bewegingsoefeningen leer je goed om te gaan met andere kinderen. Je leert op te komen voor jezelf als dat nodig is en ook hoe je de ander daarbij met respect kunt behandelen.

In ieder kind is er een balans tussen Rots (krachtig, stevig in je schoenen, weten wat je wilt en hoe je dat kunt krijgen) en Water (sociaal, gericht op anderen). Met de bewegingsoefeningen leren we je de balans te vinden tussen deze twee eigenschappen. Zo leren we je bijvoorbeeld hoe je stevig kunt staan en op een juiste manier je grenzen aan kunt geven. Hierdoor kun je straks gemakkelijker met lastige situaties omgaan, zoals kinderen die je pesten. Je staat na de training steviger in je schoenen en durft meer op jezelf te vertrouwen.

We oefenen in een groepje met maximaal zes kinderen. Voorafgaand aan de training is er een gezamenlijk bijeenkomst waarin de ouders uitleg krijgen over de training. Daarna zijn er een achttal bijeenkomsten, die wekelijks na schooltijd plaatsvinden. Na de training is er een individueel evaluatiegesprek waarin gekeken zal worden hoe de training gegaan is.

Doe je ook mee? Meld je dan hier aan!

Aanmelden

Onze overige trainingen

Kiezel en Druppel

Op jezelf vertrouwen en weerbaarder worden

Lees hier meer over