Op jezelf vertrouwen en weerbaarder worden

De Kiezel en Druppel training zorgt ervoor dat je leert duidelijk aan te geven wat je wel en niet wilt. Spelenderwijs leren we jou, als je tussen de vier en acht jaar oud bent, voor jezelf op te komen, je grenzen aan te geven en vriendschappen te sluiten en te onderhouden. Door leuke spelletjes leer je meer over jezelf en hoe je kunt reageren in situaties.

De training heet Kiezel en Druppel, omdat dit voorbeelden zijn van manieren hoe je kunt reageren in sociale situaties. De Kiezel staat voor “Ik vertrouw op mezelf en kan op een juiste manier mijn grenzen aangeven”. De Druppel staat voor “Ik kan luisteren naar anderen, samenwerken en met iemand praten”. In de training leer je de balans te vinden tussen deze twee manieren. Hierbij gebruiken we onze stem, ogen en houding. Zo leer je onder andere meer over je eigen kracht, kiezen en samenwerken.

We oefenen in een groepje met maximaal zes kinderen. Voorafgaand aan de training is er een gezamenlijk bijeenkomst waarin de ouders uitleg krijgen over de training. Daarna zijn er een achttal bijeenkomsten, die wekelijks na schooltijd plaatsvinden. Na de training is er een individueel evaluatiegesprek waarin gekeken zal worden hoe de training gegaan is. 

Lijkt deze training je leuk? Meld je hier aan!

Aanmelden

Onze overige trainingen

Rots en Water

Grenzen aangeven en voor jezelf opkomen

Lees hier meer over