Over Monique Hendrikx

Orthopedagoog-Generalist

Welkom bij BOEI Limburg! Fijn dat jullie de weg naar ons gevonden hebben. Samen zullen we op zoek gaan naar de belemmeringen op jullie route – die maken dat het momenteel ingewikkelder is om te reizen – en een manier vinden om met deze belemmeringen om te gaan zodat de reis verder vervolgd kan worden.

Ik ben Monique Hendrikx, sinds januari 2022 werkzaam bij BOEI Limburg als orthopedagoog-generalist. Dit betekent dat ik na de opleiding Pedagogische Wetenschappen nog een post-doctorale opleiding heb gedaan om me verder te specialiseren. Mijn taak is om niet alleen naar het kind/de jeugdige te kijken, maar alle betrokkenen rondom het kind (ouders, school) mee te nemen in de beeldvorming en het traject. Zo kunnen we vaak vanuit meerdere invalshoeken insteken om de situatie te verbeteren. Hierdoor kan de reis sneller weer vervolgd worden en jullie als gezin weer samen op weg.

Mijn passie ligt dan ook in het ondersteunen van gezinnen die door meerdere stressfactoren in moeilijkheden zijn geraakt, zodat zij weer zelf regie terug kunnen krijgen over hun leven en weer vertrouwen krijgen in hun eigen kracht en mogelijkheden.

Voordat ik bij BOEI Limburg kwam werken, heb ik o.a. meer dan 10 jaar in de Specialistische GGZ gewerkt als behandelaar en later regiebehandelaar. Ook heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met gezinnen waar sprake is van huiselijk geweld, zowel als behandelaar als in de rol van casemanager om de hulpverlening rondom het gezin zo goed mogelijk te coördineren. Ter ondersteuning van sociale wijkteams en diverse Veilig Thuis locaties in Nederland heb ik hierin ook scholingen verzorgd. Momenteel werk ik zowel bij BOEI Limburg als ook deels als gedragswetenschapper van de Vrouwenopvang bij MOVEOO, een mooie combinatie waarin ik op beide plekken mijn uitdagingen vindt.

Naast deze mooie baan, heb ik gelukkig ook nog een privéleven. Ik woon in Midden-Limburg, samen met mijn man en 2 zoons, waarmee ik graag gezelschapsspelletjes speel, wandel en op vakantie en weekendtripjes ga. Daarnaast ga ik regelmatig hardlopen, doe yoga om alle drukte achter me te laten en ga ik graag borrelen of wandelen met vriendinnen.

Wees welkom om in een persoonlijk contact verder kennis te maken. Ik ben ook erg benieuwd naar jullie verhaal!

Monique

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem dan gewoon contact met ons op!

Neem dan gewoon contact met ons op!

Contactpagina openen (klik hier)