Over Margot Claessens

Systeemtherapeut bij BOEI-Limburg

Mijn naam is Margot Claessens (1970). Ik ben systeemtherapeut (NVRG geregistreerd) bij BOEI-Limburg.

Na de HBO-Jeugdwelzijnswerk heb ik een aantal jaren als groepsleidster gewerkt in de SGGZ met kinderen en jongeren met zeer diverse psychiatrische problemen. Ik heb de IAG-opleiding (Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding) gevolgd als vooropleiding voor de Specialistische opleiding tot Systeemtherapeut. Ik ga graag samen met ouders en kinderen op zoek naar patronen en datgene er speelt in hun gezin. Samen kijken naar wat belangrijk is om te blijven vasthouden maar ook kijken naar wat er anders, mogelijk beter, kan. Als gezinnen vastlopen om welke uiteenlopende reden dan ook, zie ik het als een uitdaging, samen te kijken naar hoe het gezin weer verder kan. Wat kan eenieder anders doen om zo zijn/haar steentje bij te dragen aan een “betere situatie thuis”. Verandering begint immers bij jezelf.

Ik ben projectleider van het programma Weet & Beweeg. Een succesvol en effectief gebleken programma voor kinderen met (fors) overgewicht. Samen met ketenpartners dragen we zorg voor een groepsaanbod voor het kind én een groepsaanbod voor ouders, beweegmomenten en medische screening/follow up i.c.m. een stippenplan.

Naast mijn werkzaamheden bij BOEI-Limburg ben ik opleider aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden/Stenden. Ik doceer de Post HBO opleiding IAG (Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding), de vijfdaagse opleiding tot Gezinscoach en verzorg moduledagen over Huiselijk Geweld en praten middels Duplopoppetjes.

Naast mijn drukke bestaan als systeemtherapeut en docent breng ik vele uren door in de sporthal, bij onze twee sportende puberzonen en train ik met super veel plezier de kanjers van het Handbal Extra team (G-handbal) van HandbaL Venlo.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem dan gewoon contact met ons op!

Neem dan gewoon contact met ons op!

Contactpagina openen (klik hier)