Over Marcella Nagtegaal

Orthopedagoog

Hoi! Mijn naam is Marcella Nagtegaal, geboren in 1996 en ik ben woonachtig in Nijmegen.

Na mijn studie Pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit met als specialisatie ‘Speciale leerbehoeften’ ben ik aan de slag gegaan als orthopedagoog binnen het voortgezet onderwijs. Hier mocht ik leerlingen begeleiden in hun ontwikkelling. Daarnaast coachte ik docenten in het omgaan met de verschillende behoeftes van (zorg)leerlingen. Na enkele jaren binnen het onderwijs heb ik de stap gezet naar de basis-GGZ. Door tegelijkertijd een cursus cognitieve gedragstherapie (CGT) te volgen, heb ik me kunnen ontwikkelen in de diagnostiek en behandeling van verschillende gedrags- en leerproblemen bij kinderen.

Vanaf februari 2024 mag ik deze kennis gaan toepassen binnen BOEI-Limburg. Binnen mijn werkwijze werk ik graag vanuit de verbinding met de cliënt. Door geduldig te zijn en goed te luisteren zie ik erop toe dat kinderen, en ouders, zich gehoord en gezien voelen. Daarnaast werk ik oplossingsgericht: kijken naar de mogelijkheden die er wél zijn. Ook kijk ik naar een kind in de context van zijn/haar omgeving en betrek ik deze bij de behandeling. Ontwikkelen doe je namelijk niet alleen!

Mijn doel is om kinderen en jongeren zich (weer) bewust te laten worden van hun eigen kwaliteiten, deze te verstevigen en zo goed mogelijk te laten benutten. Daardoor kunnen zij groeien in hun zelfvertrouwen. Hieraan mogen bijdragen geeft mij veel voldoening.

Het bewaken van een gezonde werk-privé balans is, net als voor iedereen, ook voor mij belangrijk. Ik breng mijn vrije tijd graag door met familie en vrienden. Daarnaast geniet ik van lange wandelingen, leer ik hoe ik moet tennissen en sta ik graag in de keuken te oefenen voor een eventuele deelname aan Heel Holland Bakt.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem dan gewoon contact met ons op!

Neem dan gewoon contact met ons op!

Contactpagina openen (klik hier)