Over Ellen Berkers

Orthopedagoog

Hoi! Mijn naam is Ellen Berkers (1986) en ik woon in Venray samen met mijn vriend en dochtertje (2019). Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar wie ik ben en wat ik voor jou/jullie kan betekenen!

Na mijn studie aan de PABO heb ik orthopedagogiek gestudeerd. In de jaren daarna heb ik in het basis- en voortgezet onderwijs scholen begeleid in hoe zij hun onderwijs zo goed mogelijk af kunnen stemmen op de behoeftes van hun (zorg)leerlingen. Dit deed ik zo vaak als mogelijk in samenspraak met het kind; kinderen kunnen zelf vaak goed aangeven waar ze tegenaan lopen en hoe ze geholpen willen worden. Ik praat dan ook graag mét een kind in plaats van over een kind. Ik heb gemerkt dat kinderen zich hierdoor verantwoordelijker voelen voor hun eigen ontwikkelingsproces waardoor interventies ook een grotere kans van slagen hebben.

Bij BOEI-Limburg ben ik werkzaam als orthopedagoog. Kinderen écht zien en horen; dat is de basis van mijn werk. Het is mijn passie om een steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van een kind én zijn omgeving. Ik wil hierbij graag meegeven dat ieder kind blij zichzelf mag zijn. Dat een kind lekker in zijn vel zit én zich goed voelt over zichzelf vind ik het allerbelangrijkste. Ik zet een kind graag in zijn kracht vanuit een positieve en oplossingsgerichte invalshoek en zie graag dat een kind zich beter bewust wordt van zijn eigen kwaliteiten zodat hij volop tot bloei kan komen. Ook in het contact met ouders hanteer ik graag deze aanpak.

Als orthopedagoog houd ik me bezig met psychodiagnostisch onderzoek en met behandelingen gericht aan kinderen en zijn omgeving. Hierbij stem ik zo goed mogelijk af op wat past bij het kind, zijn ouders en bij de gestelde hulpvragen. Ik vind het belangrijk dat een kind zich veilig voelt bij mij en het gevoel heeft gehoord te worden. Dit proces gaan we samen aan!

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin, van het maken van mooie reizen en loop ik graag hard. Ik kook graag en ga graag lekker uit eten. Verder kan ik ook genieten van het lezen van een goed boek en houd ik me graag bezig met het interieur van ons huis.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem dan gewoon contact met ons op!

Neem dan gewoon contact met ons op!

Contactpagina openen (klik hier)