Over Cindy Visser

Gezinsbegeleider en EMDR Master Practitioner

Leuk dat je even een kijkje bij me neemt!

Ik ben Cindy, SKJ-gecertificeerd Jeugd- en Gezinsprofessional en EMDR Master Practitioner bij BOEI-Limburg. Mijn wieg stond in Eindhoven (bouwjaar 1973), maar op mijn achttiende verhuisde ik naar Limburg voor mijn studie Verpleegkunde.

Meteen na mijn opleiding kon ik in Venlo als verpleegkundige aan de slag in het ziekenhuis en na een aantal jaar besloot ik me verder te specialiseren als verpleegkundige in de verslavingszorg. Hier leerde ik ontzettend veel over middelengebruik en –misbruik en psychiatrie. Ik merkte dat mijn interesse steeds meer uitging naar jongeren en hun problematiek en koos ervoor me in die richting verder te scholen. Toen ik de kans kreeg om aan de slag te gaan als ambulant begeleider bij een instelling voor jongeren met psychosociale en/of psychiatrische problematiek, greep ik die dan ook met beide handen aan.

Het werd me steeds duidelijker dat het helpen van kinderen en hun ouders me het meeste voldoening gaf. In 2007 maakte ik dan ook de overstap naar Bureau Jeugdzorg, om zoveel mogelijk voor hen te kunnen betekenen. Verder opgeleid als Jeugdhulpverlener en Jeugdbeschermer heb ik me hier tot 2015 voor al mijn cliënten hard gemaakt. Toen kwam de decentralisering van de zorg, die me bij BOEI-Limburg bracht. Hier krijg ik alle ruimte om mijn ervaringen en expertise te benutten en voel ik me als een vis in het water.

Ik ben erg leergierig en volg regelmatig nieuwe opleidingen om me verder te specialiseren. Zo ben ik naast hulpverlener en EMDR therapeut, ook docent Shantala Babymassage, aromatherapeut en heb ik me gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Als moeder van een tienerzoon en een volwassen zoon, waarvan er 1 hoogbegaafd/ hoogsensitief is, weet ik ook uit eigen ervaring wat hierbij komt kijken.

Ik werk graag “op maat”, afgestemd op de behoefte van het kind en de ouder(s) en ben heel praktisch ingesteld.

In mijn vrije tijd ben ik als vrijwilliger betrokken bij Challenge Day Nederland (Over de streep, Als je me echt zou kennen…)en ben ik aangesloten als hulpverlener bij Hart voor Venlo (hulp bij reanimaties).

Wie weet tot ziens?

Hartelijke groet, Cindy

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem dan gewoon contact met ons op!

Neem dan gewoon contact met ons op!

Contactpagina openen (klik hier)