Over Bo van der Woning

Psycholoog bij BOEI-Limburg

Je bent bij BOEI-Limburg terecht gekomen omdat in je hoofd vragen rondjes blijven draaien, of er iets niet naar wens of behoren voelt of verloopt. Het is dan drempelverlagend om te weten wie je voor je heb als therapeut, met wie je samen op ontdekkingstocht gaat. Om te beginnen is mijn naam Bo van der Woning-Peters, een zogenoemd echt Venloos maedje. Scroll verder en ik zal me nader voorstellen en aangeven wat ik voor je kan betekenen. 

Wat zijn mijn belangrijke papieren, en waar(voor) heb ik deze tot nu toe ingezet? Sinds mijn afstuderen in 2011 – master Gezondheidszorgpsychologie, Radboud Universiteit – ben ik werkzaam als psycholoog op het gebied van diagnostiek en behandeling in de jeugdzorg (zowel BG als S GGZ). Tevens ben ik verbonden geweest aan de volwassenzorg, aan mensen die uitvallen op werkgerelateerd gebied en zich kwetsbaar of gekwetst voelen en zoekende zijn. Daarnaast heb ik jarenlang intensieve thuisbegeleiding vanuit een PGB verzorgd, om de kwetsbaarheid te stabiliseren en zelfredzaamheid vorm te geven. Mijn ervaring qua doelgroep – zowel care als cure, als ook qua leeftijd en problematiek – is daarom breed en divers te noemen. Ik heb hierdoor mogen ervaren dat mensen in een relatief kort tijdbestek een grote groei kunnen doormaken, of althans de stappen in de beoogde richting zetten. Mits er bij hen aangesloten wordt en ze de juiste handvatten aangereikt krijgen, en ook en vooral, ze zelf open zijn, input leveren en aan de slag (willen) gaan en het een kans geven.

Wat heb ik jou of jouw kind precies te bieden? Het leven kan je als mens uitdagen in positieve zin, maar je ook aardig op de proef stellen. Soms vlieg je hoog en bereik je toppen. Op andere momenten fladder je wat in de rondte. Het kan ook gebeuren dat je naar beneden tuimelt. Op die momenten kan je bijvoorbeeld het gevoel hebben de grip te verliezen, kun je van jezelf balen, of lijken anderen je maar niet te begrijpen of denk je ze tot last te zijn. Het lukt niet om op koers te blijven. Je voelt je uit balans, blijft achter de feiten aanlopen of ervaart veel ongewenste gevoelens. Het is tijd om je beter in je vel te voelen, of je gunt je kind dit van harte. Jij of je kind kunnen hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken, want het duurt nu al een tijdje en er is al veel geprobeerd, eventueel samen met de lieve mensen die om je heen staan. Het is mijn drijfveer om samen te werken en zo woorden te geven aan de zorgen, vragen en pijn die er spelen, en om tot actie te komen en te veranderen wat binnen je bereik ligt en te accepteren waar je geen invloed op hebt. Geduldig en onbevooroordeeld, erop vertrouwend dat het in je eigen macht ligt om je gestelde doel te bereiken. Zodat je er weer komt te staan als een trotse pauw, met (veer)kracht.

In mijn contact met jou vind ik het belangrijk mij transparant en tactvol op te stellen. Plek voor luchtigheid in de vorm van humor en creativiteit vind ik tevens essentieel. Dit is waarom ik me ook heb laten opleiden als Acceptance and Commitment Therapy (ACT)-trainer. Van onschatbaar belang vind ik het tevens om het gevoel uit te dragen jou werkelijk te zien en horen. Door dit al hoop ik ook jou veel vertrouwen, structuur en steun te kunnen bieden en bij te kunnen dragen aan je zoektocht en zelfontplooiing.

Waar werkgerelateerd mijn aandacht uitgaat naar (het welzijn van) de mens, vind ik in mijn vrije tijd mijn ontspanning in en door de natuur en door de dier(bar)en die me omringen, met een Netflixserie, door een hapje buiten de deur te eten of met het sfeer creëren in eigen huis en tuin.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem dan gewoon contact met ons op!

Neem dan gewoon contact met ons op!

Contactpagina openen (klik hier)