Over Annemieke Lamers

Orthopedagoog-Generalist

Op zoek naar ondersteuning voor je kind en/of gezin, het kan een lastige keuze zijn. Fijn dat je bij ons bent uitgekomen, we helpen jullie graag verder op een laagdrempelige en positieve wijze. Wanneer je hulp vraagt ga je een samenwerking met elkaar aan en is het nodig dat je je prettig voelt bij de ander. Het team van BOEI-Limburg is zich hier erg bewust van, daarom werk ik er met veel plezier!

Mijn naam is Annemieke Lamers, geboren in 1984 en moeder van drie kinderen. Sinds 2017 werk ik als orthopedagoog bij BOEI-Limburg en sinds 2020 ook in de functie van regiebehandelaar nadat ik de postdoctorale opleiding tot orthopedagoog-generalist heb afgerond. Wat doet een orthopedagoog? Een orthopedagoog houdt zich bezig met het adviseren van ouders over opvoedsituaties en daarnaast ook met het begeleiden van kinderen en hun ouders bij wie de ontwikkeling of opvoedsituatie anders verloopt. Ik ben geregistreerd bij de beroepsvereniging van pedagogen de NVO en de SKJ.

Als persoon ben ik rustig, open en zonder oordeel. Ieder kind is uniek en het is een voorrecht om kennis te mogen maken en een stukje mee te lopen in het leven van het kind en gezin. Ik ga uit van de krachten van de ander en bevestig kinderen graag in deze krachten oa door het geven van complimenten. Ik stel beschouwende vragen en houd er van als mensen zelf tot inzicht komen door de coaching die zijn ontvangen.

Tot 2017 ben ik als orthopedagoog werkzaam geweest in de dag- en nachtbehandeling waar kinderen verbleven die uit huis geplaatst zijn. Bij het behandelen van het kind en het gezin komt steeds het verschil tussen bijzonder en normaal terug. Het behandelen is bedoeld om een bijzondere situatie te veranderen in een normale. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met sociaal emotionele problemen en trauma gerelateerde problematiek. Daarbij is mijn visie om samen aan een gezamenlijk plan te werken, zodat er een stabiele situatie ontstaat, er een veilige en fijne sfeer ontstaat waarin het kind en het gezin weer groeit. Samen genieten en plezier hebben is uiteindelijk wat we allemaal willen!

Naast dat het ondersteuning bieden bij opvoeden mijn vak is, ben ik zelf in mijn thuissituatie ook volop bezig met het opvoeden van mijn drie kinderen. Samen met mijn man geniet ik enorm van onze twee jongens (2012 en 2014) en een meisje (2016). Soms is het zoeken, experimenteren en is er weer een stap gezet. Niemand is perfect en iedere ouder heeft vragen over hoe een goede ouder te zijn.

Tijdens mijn studiejaren (HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Pedagogische Wetenschappen) ontdekte ik zelf hoe patronen in een gezin je kunnen vormen tot wie je bent als persoon. De relaties die ontstaan in een gezin zijn krachtig, ze helpen maar kunnen ook belemmeren. Het benutten van het netwerk om het kind heen kan in de meeste gevallen heel waardevol zijn.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem dan gewoon contact met ons op!

Neem dan gewoon contact met ons op!

Contactpagina openen (klik hier)