Mathijs Sliepen

Autismespecialist

Mijn naam is Mathijs Sliepen (1984) en ik woon in Baarlo samen met mijn vrouw en zoon. In mijn vrije tijd ga ik graag een uurtje sporten of stap ik op de motor om lekker een rondje te toeren. Ook ga ik graag met mijn gezin er op uit, leuke activiteiten ondernemen en hou er ook van om lekker een hapje te gaan eten. 

Ik heb in Heerlen mijn MBO SPW en in Nijmegen de opleiding HBO Pedagogiek gevolgd in deeltijd. En inmiddels alweer vanaf 2005 werkzaam in de zorgsector. Ik ben in 2005 begonnen in de gehandicaptenzorg en al snel doorgestroomd naar de gespecialiseerde GGZ, waar ik diverse nieuwe uitdagingen aan ben gegaan. Hierdoor heb ik 9 jaar kennis op gebied van ASS opgedaan en mijn specialisatie op gebied van ASS ontwikkeld. 

Mijn visie is: Altijd normaal, waar nodig speciaal. Werkrelaties met mijn cliënten zijn gebaseerd op veiligheid en vertrouwen. Dit ontstaat door een gelijkwaardige samenwerking met wederzijds respect. Uiteraard blijf ik rekening houden met de sociaal emotionele leeftijd, de ontwikkelingsfase van de cliënt en opvoedingstaken van ouders en/of verzorgers. Ik kijk verder dan het zichtbare gedrag van mijn cliënten, alle gedrag is communicatie en heeft mijn inziens betekenis. En ik vind het belangrijk om vanuit empowerment mijn cliënten te motiveren en te prikkelen om een intrinsieke motivatie op te wekken naar persoonlijke groei en ontwikkeling.