Anita Donkers

Autismespecialist

Hallo, ik ben Anita Donkers, geboren in 1977 en woon in Asten. Ik ben getrouwd en heb 2 zonen (’03) en (’04)

Na mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk in Eindhoven ben ik eigenlijk meteen het werkveld in gedoken. Ik ben gaan werken bij De Widdonck in de Heibloem (inmiddels onderdeel van Combinatie Jeugdzorg). Daar heb ik in verschillende leefgroepen gewerkt. In het begin als invalkracht, maar al snel in vaste dienst. Hier heb ik veel ervaring op mogen doen in het werken met kinderen en jongeren met veel uiteenlopende problematieken. Autisme, AD(H)D, hechtingsstoornissen en sociaal- emotionele problemen. Ook heb ik daar gewerkt met ouders en gezinssystemen.

Na bijna 10 jaar op de groepen gewerkt te hebben, was het tijd om eens verder te gaan kijken. Ik ben toen (2008) mijn eigen zorgbureau “Hulp in eigen hand” gestart. Via het PGB ben ik gezinnen en individuen gaan begeleiden. Al snel ben ik het “Autismewereldje” ingerold. Als ZZP-er ben ik betrokken bij verschillende organisaties met als expertise Autismebegeleiding. Hierdoor is ook mijn affiniteit ontstaan voor kinderen, jongeren en (jong-)volwassenen met ASS. Mijn kracht ligt in het kijken naar mogelijkheden, ruimte voor ontwikkeling creëren en het vergroten van zelfkennis / zelfreflectie.

Ik werk graag naast de cliënt. Ga uit van eigen kunnen, maar help of neem over wanneer nodig. Het samen kijken naar doelen en hoe deze op een passende, prettige manier te bereiken zie ik als een uitdaging. Zowel het individueel begeleiden, als het begeleiden van groepen vind ik erg leuk om te doen. 

Naast mijn ambulante werk heb ik (samen met een compagnon) een contactbemiddelingsbureau voor mensen met een beperking. Deze is gericht op het samenbrengen van mensen met een beperking (in de breedste zin van het woord). Dit kan zijn relationeel, maar ook op vriendschappelijk gebied. Het bureau heet MATCHKLIK.

Ik ben per 1 juni gestart bij Boei.

Tot snel op de werkvloer!

Groeten,

Anita Donkers