Krista Pelzer

Medewerker sociaal wijkteam gemeente Venlo

Mijn naam is Krista. Geboren en opgegroeid in Tegelen. Na mijn SPW opleiding in Venlo ben ik voor mijn studie pedagogiek verhuisd naar Tilburg. Daar heb ik tijdens en na mijn studie nog even gewoond. Inmiddels woon ik al weer enkele jaren in het zonnige zuiden.

Tijdens mijn studie ben ik gestart met werken binnen Amarant als flexwerker.  Amarant is een zorginstelling in regio Tilburg die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking.
Als flexwerker heb ik veel gezien en mogen ervaren waarnaast ik ook een korte tijd op een jongeren groep heb gewerkt van ASVZ, Jongeren met forse gedragsproblematiek en een licht verstandelijke beperking.
Na mijn opleiding ben ik van start gegaan als pedagoog/persoonlijk begeleider in een ouder-kind project in Eindhoven waar ik gewerkt heb met ouders met een verstandelijke beperking. Bieden van opvoedondersteuning  en ondersteunen op verschillende leefgebieden behoorde tot mijn taak.

Daarnaast ben ik in 2011 gestart als persoonlijk begeleider in een ouder initiatief voor jongeren met een vorm van autisme en/of een verstandelijke beperking waarin ik ondersteuning bood op het vergroten van hun zelfstandigheid. Beide functies waren binnen Amarant waar ik dus een heel aantal jaar op verschillenden projecten en locaties heb mogen werken en leren.

En dan wordt het tijd om iets meer in de buurt te gaan werken waarbij BOEI-Limburg op mijn pad kwam. In juni 2016 ben ik gestart als gezinscoach binnen de gemeente Venlo, team Blerick. Inmiddels ben ik SKJ-gecertifieerde jeugdwerker.