5 Tips om met dit weer goed te slapen

Het was nog nooit zo warm op 1 juli als gisteren. Het werd 's middags in De Bilt maar liefst 31,7 graden. De komende nachten blijft de temepratuur boven de 20 graden.

Metro heeft voor jou een aantal tips om goed te slapen tijdens deze hitte op een rij gezet.

 

1 Leg je lakens in de vriezer

Tijdens deze warme nachten is een laken meestal al voldoende. Leg voor extra verkoeling je kussen en lakens overdag in de vriezer. Ook de ondergrond is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je op een katoenen hoeslaken slaapt.

2 Maak een airco van je ventilator

Het is vrij simpel om zelf een airconditioning te maken. Plaats één of meerdere flessen met ijs of een bak gevuld met ijsklonten voor je ventilator. Door het ijs zal de lucht koud aanvoelen, net zoals bij een airconditioning.

3 Neem een lauwe douche voor het slapengaan

Door voor het slapengaan een lauwe douche te nemen, koelt je lichaam precies voldoende af. Hierdoor vergroot je de kans sneller in slaap te vallen. Echte bikkels kunnen ook hun nachtkleding even in de vriezer stoppen. Naakt slapen is natuurlijk ook een prima optie.

4 Zorg voor voldoende ruimte in je bed

Hoewel het natuurlijk hartstikke gezellig is om samen te slapen, is het hierdoor ook warmer in bed. Zorg dat je voldoende ruimte hebt zodat de warmte weg kan.

5 Doe alle apparaten en lichten uit in de slaapkamer

Apparaten en verlichting geven warmte af en dat wil je juist nu kwijt. Zet daarom alle apparatuur in je kamer uit, zoals je computer en televisie.

Bron: www.metronieuws.nl