Zelf plannen en ADHD

Plannen en organiseren voor jongeren met ADHD

Plannen en organiseren is voor jongeren met ADHD vaak erg lastig. Ze kunnen niet goed overzien wat er gedaan moet worden, wanneer dit moet gebeuren en hoe ze dit voor elkaar gaan krijgen. Dit geldt ook voor het schoolwerk. Meestal hebben ze een tekort aan planningsvaardigheden. Om hiermee te helpen, biedt BOEI-Limburg de effectieve  training “Zelf Plannen” aan.

“Zelf Plannen”  is een praktische training om jongeren te leren hoe ze moeten plannen. Omdat juist bij jongeren motivatie heel belangrijk is voor het aanleren van vaardigheden, wordt in de training gewerkt met motiverende gespreksvoering en een overzichtelijk werkboek.

Samen met de trainer worden er nieuwe manieren geprobeerd om beter te plannen. De jongeren bepaald zelf wat wel of niet bij hem/haar past. De trainingen bevatten veel praktische oefeningen zodat ze wat ze op de training leren, ook meteen in de praktijk kunnen brengen.

Ben jij of ken jij iemand die moeite heeft met plannen en denk je dat deze training hulp zal bieden? Neem dan vrijblijvend contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.