Workshop De Grote Oversteek

Workshop De Grote Oversteek

Ouder- en kindworkshop
De Grote Oversteek – Tussen musical en brugklaskamp

Voor ouders én hun kind in groep 8

Op donderdag 26 mei zijn alle vaders en moeders uit Venlo en omgeving mét hun kind uit groep 8 van harte welkom bij de ouder- en kindworkshop ‘De Grote Oversteek’.

Afscheid nemen van de basisschool en starten in de brugklas: het is een enorme verandering. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders. Ineens wordt niet alleen je kind, maar ook de wereld van je kind een stuk groter. Je kent niet meer al zijn/haar vrienden en je kind gaat met de trein naar school in een andere stad. Het contact met de oude vertrouwde leerkracht van de basisschool wordt ingewisseld voor een spreekmoment met een dozijn onbekende docenten.

Hoe zorg je nu dat je als ouder mee verandert? En dat het contact met je kind dat weliswaar anders wordt, goed blijft? Een van de dingen die je kunt doen is je kind uitnodigen om samen naar deze bijzondere avond te gaan. Tijdens deze ouder- en kindworkshop neem je alvast een kijkje in de wereld die komt. Je praat samen over waar je zin in hebt, kinderen interviewen hun ouders over hoe zij de brugklas vonden en met z’n tweeën bedenk je hoe je elkaar de komende tijd kunt helpen. Ook maak je een mindmap en ervaren jullie dat jij en je kind een geweldig team zijn! Het contact tussen ouders en kinderen staat deze avond centraal.

Deze workshop wordt georganiseerd door BOEI-Limburg.

Praktische informatie: Deze workshop voor ouders én kinderen is donderdag 26 mei om 19.00 uur in Venlo. Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Sarah Halfens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 077-3523883.