• BOEI-Limburg voor kind gezin en school
  BOEI-Limburg voor kind gezin en school

  De meeste optimale en passende zorg voor kind, gezin en scholen >

 • Studiebegeleiding
  Studiebegeleiding

  Begeleiding van jongeren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs >

 • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning
  Persoonlijke begeleiding en ondersteuning

  BOEI adviseert, ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren >

 • Kind en Jeugdpsychologie
  Kind en Jeugdpsychologie

  BOEI helpt kinderen en jongeren met leerproblemen, gedragsproblemen, sociaal-emotionele problemen of ontwikkelingsproblemen zoals autisme of ADHD >

 • Gezin
  Gezin

  BOEI-Limburg ondersteunt, begeleidt en behandelt in het gezin daar waar problemen zich voordoen > 

 • Schoolbegeleidingsdienst
  Schoolbegeleidingsdienst

  BOEI ondersteunt en adviseert leerkrachten, leerlingen en ouders bij het realiseren van passend onderwijs bij kinderen met een functiebeperking >

Power Puber Training

Puber-training voor hoog sensitieve pubers waarbij aandacht besteed wordt aan het puber zijn, de overgang naar de middelbare school en de hoog gevoeligheid.

Voor wie?
Deze training is geschikt voor hoog sensitieve pubers die binnenkort de overstap gaan maken naar het middelbaar onderwijs of die laatst die stap gezet hebben en zich er (nog) niet helemaal op hun gemak voelen. Hoog sensitieve kinderen hebben vaak een “vol hoofd”, piekeren veel en vinden het belangrijk dat andere mensen positief over hun denken. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Daarnaast maken pubers een aantal emotionele en lichamelijke veranderingen door. In combinatie met hoog gevoeligheid kan dit soms voor situaties leiden waarin je puber het overzicht kwijtraakt.

De training
Tijdens de training wordt er gekeken naar aspecten die veranderen tijdens de overgang naar het middelbaar onderwijs. Er wordt ineens verwacht dat je kind zelfstandig werkt en zijn huiswerk kan plannen en maken. Hier wordt aandacht aan besteed. Sommige periodes op school gaan gepaard met stress (denk aan een deadline of een toetsweek). Tijdens de training leren de kinderen op welke manier ze zichzelf kalm kunnen maken en een helder hoofd kunnen houden.

Aan de hand van herkenbare verhalen, oefeningen en verschillende opdrachten wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • De werking van het (puber)brein
 • Plannen en organiseren van huiswerk
 • Emoties en stemmingen en het herkennen en benoemen daarvan
 • De kracht van de verbeelding
 • Spiegelen van gedrag
 • Positieve bevestiging
 • Mindmappen
 • Eigenwaarde
 • Zelfvertrouwen

De training kan zowel in groepsverband als individueel gegeven worden. Bij een groepje van minimaal vier kinderen zal er een groepstraining gestart worden. De groepstraining bestaat uit een intakegesprek, 7 bijeenkomsten van 45 minuten in groepsverband en een evaluatiegesprek. De individuele training bestaat uit een intakegesprek,  7 individuele bijeenkomsten van 45 minuten en een evaluatiegesprek.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan uw kind kosteloos deelnemen aan de sociale vaardigheidstraining. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..