• BOEI-Limburg voor kind gezin en school
  BOEI-Limburg voor kind gezin en school

  De meeste optimale en passende zorg voor kind, gezin en scholen >

 • Studiebegeleiding
  Studiebegeleiding

  Begeleiding van jongeren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs >

 • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning
  Persoonlijke begeleiding en ondersteuning

  BOEI adviseert, ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren >

 • Kind en Jeugdpsychologie
  Kind en Jeugdpsychologie

  BOEI helpt kinderen en jongeren met leerproblemen, gedragsproblemen, sociaal-emotionele problemen of ontwikkelingsproblemen zoals autisme of ADHD >

 • Gezin
  Gezin

  BOEI-Limburg ondersteunt, begeleidt en behandelt in het gezin daar waar problemen zich voordoen > 

 • Schoolbegeleidingsdienst
  Schoolbegeleidingsdienst

  BOEI ondersteunt en adviseert leerkrachten, leerlingen en ouders bij het realiseren van passend onderwijs bij kinderen met een functiebeperking >

Rots en Water training

Een training waarbij kinderen leren om weerbaarder te worden, grenzen leren aan te geven en voor zichzelf op durven te komen.

Voor wie?
De Rots & Water training is een training gericht op het vergroten van de weerbaarheid van kinderen. Ze leren hoe ze op moeten komen voor zichzelf, maar daarbij wel de ander respectvol te behandelen. Deze sportieve training helpt kinderen zich bewust te worden van hoe ze overkomen op anderen en hoe ze dit kunnen veranderen. De training wordt gegeven aan kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Voor kinderen tussen de vier en acht jaar biedt BOEI-Limburg de Kiezel en Druppel training aan. 

De training
Elk mens is idealiter zowel Rots (krachtig, standvastig, assertief) als Water (sociaal, empathisch, gericht op anderen). Met allerlei bewegingsoefeningen leren kinderen de balans te  vinden tussen die twee elementen. Een Waterkind zal bijvoorbeeld gaan leren  als een 'pauw' te gaan lopen: schouders omlaag, rug recht, kin omhoog, blik vooruit in plaats van de 'tunnelhouding' die veel schuchtere kinderen aannemen (kromme schouders, gebogen hoofd, zachte stem, aarzelende stem). Het waterkind zal leren dat je uitstraalt wat je van binnen voelt en dat anderen daar op reageren. En hij zal ervaren dat er een sterk verband is tussen lichaamstaal en zijn gevoel.
Door onder andere stevig staan en een juiste ademhalingstechniek leren de kinderen hoe zij op een adequate manier voor zichzelf op kunnen komen. Ze krijgen concrete handvaten, zodat ze gemakkelijker met lastige situaties (denk aan groepsdruk, drukke omgevingen en pesterijen) om kunnen gaan. Ze staan letterlijk en figuurlijk steviger in hun schoenen en durven zo meer op zichzelf te vertrouwen. 

De training wordt gegeven in groepsverband. Bij een groepje van minimaal vier kinderen zal er een training gestart worden. De training bestaat uit een intakegesprek, 8 bijeenkomsten van 60 minuten in groepsverband en een evaluatiegesprek.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan uw kind kosteloos deelnemen aan de sociale vaardigheidstraining. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..