• BOEI-Limburg voor kind gezin en school
  BOEI-Limburg voor kind gezin en school

  De meeste optimale en passende zorg voor kind, gezin en scholen >

 • Studiebegeleiding
  Studiebegeleiding

  Begeleiding van jongeren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs >

 • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning
  Persoonlijke begeleiding en ondersteuning

  BOEI adviseert, ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren >

 • Kind en Jeugdpsychologie
  Kind en Jeugdpsychologie

  BOEI helpt kinderen en jongeren met leerproblemen, gedragsproblemen, sociaal-emotionele problemen of ontwikkelingsproblemen zoals autisme of ADHD >

 • Gezin
  Gezin

  BOEI-Limburg ondersteunt, begeleidt en behandelt in het gezin daar waar problemen zich voordoen > 

 • Schoolbegeleidingsdienst
  Schoolbegeleidingsdienst

  BOEI ondersteunt en adviseert leerkrachten, leerlingen en ouders bij het realiseren van passend onderwijs bij kinderen met een functiebeperking >

Sociale vaardigheidstraining

De Sociale vaardigheidstraining biedt kinderen de mogelijkheid om te werken aan hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.

Voor wie?
Voor sommige kinderen is het lastig om vriendjes te maken en vriendjes te houden. Het kind is verlegen en teruggetrokken of daagt anderen juist uit. Op school vindt het kind weinig aansluiting, misschien wordt het gepest. Omgaan met anderen kun je leren, evenals hoe je het best kunt reageren in moeilijke en vervelende situaties. Met de training 'Sociale vaardigheden voor kinderen' biedt BOEI-Limburg kinderen een mogelijkheid om te werken aan hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Zo kan voorkomen worden dat de kinderen vastlopen, geen vriendjes meer hebben of geen zin meer hebben in school. De sociale vaardigheidstraining is bedoeld voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Voor kinderen tussen de vier en acht jaar wordt de sociale vaardigheidstraining Tim en Flapoor aangeboden.

De training
Gedurende de training worden de vaardigheden geoefend in concrete situaties, bijvoorbeeld door middel van rollenspellen, fysieke oefeningen en spelletjes. Na elke bijeenkomst krijgen de kinderen huiswerk om thuis en op school mee te oefenen. 

De thema's die aan de orde komen zijn onder andere:

 • Complimenten geven en ontvangen
 • Het voeren van een gesprekje
 • Voor jezelf opkomen
 • Omgaan met pesten en plagen
 • Omgaan met kritiek
 • Lichaamshouding en stevig staan
 • Gevoelens tonen en herkennen  

De training wordt gegeven in groepsverband. Bij een groepje van minimaal vier kinderen zal er een training gestart worden. De training bestaat uit een intakegesprek, 10 bijeenkomsten van 60 minuten in groepsverband en een evaluatiegesprek.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan uw kind kosteloos deelnemen aan de sociale vaardigheidstraining. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..