• BOEI-Limburg voor kind gezin en school
  BOEI-Limburg voor kind gezin en school

  De meeste optimale en passende zorg voor kind, gezin en scholen >

 • Studiebegeleiding
  Studiebegeleiding

  Begeleiding van jongeren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs >

 • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning
  Persoonlijke begeleiding en ondersteuning

  BOEI adviseert, ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren >

 • Kind en Jeugdpsychologie
  Kind en Jeugdpsychologie

  BOEI helpt kinderen en jongeren met leerproblemen, gedragsproblemen, sociaal-emotionele problemen of ontwikkelingsproblemen zoals autisme of ADHD >

 • Gezin
  Gezin

  BOEI-Limburg ondersteunt, begeleidt en behandelt in het gezin daar waar problemen zich voordoen > 

 • Schoolbegeleidingsdienst
  Schoolbegeleidingsdienst

  BOEI ondersteunt en adviseert leerkrachten, leerlingen en ouders bij het realiseren van passend onderwijs bij kinderen met een functiebeperking >

Ik leer beter leren

Een training gericht op het verbeteren van de studievaardigheden en het opnemen van informatie.

Voor wie?
De training is bedoeld voor jongeren in de onderbouw van de HAVO of het VWO. Jongeren die moeite hebben het (leren) studeren. De training wordt binnen BOEI-Limburg individueel aangeboden.

De training
Tegenwoordig wordt er binnen het onderwijs steeds meer een beroep gedaan op de zelfstandigheid van jongeren. Om alle kennis en informatie zich voldoende eigen te maken, dienen ze te studeren. Veel jongeren hebben echter niet geleerd hoe ze moeten studeren en ervaren hier problemen in. Binnen deze training wordt gewerkt aan het beter kunnen opnemen en verwerken van informatie.  De training richt zich op het verwerven van kennis, begrip, vaardigheden en attitude. Voor al deze facetten is aandacht, waardoor de jongeren de kans krijgen om optimaal te leren studeren.

De studievaardigheden die onder andere aan bod komen:

- Woordjes leren
- Begrippen leren
- Begrijpend lezen
Belangrijke woorden ontdekken
- Samenvatten
- Spin maken
- Mindmappen
- Verbanden leggen
- Aantekeningen maken
- Opdracht structureren
- Vragen herkennen
Wiskunde sommen maken
Toets leren
Jezelf overhoren
- Leertips

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de hulpvraag, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan uw kind kosteloos deelnemen aan de training ik leer beter leren. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..