• BOEI-Limburg voor kind gezin en school
  BOEI-Limburg voor kind gezin en school

  De meeste optimale en passende zorg voor kind, gezin en scholen >

 • Studiebegeleiding
  Studiebegeleiding

  Begeleiding van jongeren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs >

 • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning
  Persoonlijke begeleiding en ondersteuning

  BOEI adviseert, ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren >

 • Kind en Jeugdpsychologie
  Kind en Jeugdpsychologie

  BOEI helpt kinderen en jongeren met leerproblemen, gedragsproblemen, sociaal-emotionele problemen of ontwikkelingsproblemen zoals autisme of ADHD >

 • Gezin
  Gezin

  BOEI-Limburg ondersteunt, begeleidt en behandelt in het gezin daar waar problemen zich voordoen > 

 • Schoolbegeleidingsdienst
  Schoolbegeleidingsdienst

  BOEI ondersteunt en adviseert leerkrachten, leerlingen en ouders bij het realiseren van passend onderwijs bij kinderen met een functiebeperking >

Pak aan

Pak aan is een leerzame training voor kinderen en jongeren met depressieve klachten.

Voor wie?
Steeds meer kinderen en jongeren vertonen depressieve klachten. De training Pak aan is een effectieve manier om deze klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

De training
De training Pak aan bevorderd het zelfvertrouwen om met situaties om te gaan die moeilijk kunnen zijn. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het leren kennen van anderen kinderen (lotgenoten). Tijdens de training krijgen kinderen handvaten om vaardigheden te ontwikkelen om op een effectieve manier met sombere gevoelens en gedachtes om te gaan en wordt de emotionele veerkracht versterkt.

De letters van de woorden Pak aan staan voor de volgende vaardigheden die geleerd worden:
P: Probeer altijd zelf iets te doen om je beter te voelen.
A: Alleen het positieve zien.
K: Kijk er naar als een probleem dat moet worden opgelost.

A: Anders denken, stel je open voor het positieve.
A: Analyseer het probleem en zoek het positieve.
N: Nooit in een sombere bui blijven hangen.

De training wordt in groepsverband gegeven. De training bestaat uit  een intakegesprek, 8 sessies van 60 minuten en een evaluatiegesprek.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan uw kind kosteloos deelnemen aan de sociale vaardigheidstraining. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..