• BOEI-Limburg voor kind gezin en school
  BOEI-Limburg voor kind gezin en school

  De meeste optimale en passende zorg voor kind, gezin en scholen >

 • Studiebegeleiding
  Studiebegeleiding

  Begeleiding van jongeren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs >

 • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning
  Persoonlijke begeleiding en ondersteuning

  BOEI adviseert, ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren >

 • Kind en Jeugdpsychologie
  Kind en Jeugdpsychologie

  BOEI helpt kinderen en jongeren met leerproblemen, gedragsproblemen, sociaal-emotionele problemen of ontwikkelingsproblemen zoals autisme of ADHD >

 • Gezin
  Gezin

  BOEI-Limburg ondersteunt, begeleidt en behandelt in het gezin daar waar problemen zich voordoen > 

 • Schoolbegeleidingsdienst
  Schoolbegeleidingsdienst

  BOEI ondersteunt en adviseert leerkrachten, leerlingen en ouders bij het realiseren van passend onderwijs bij kinderen met een functiebeperking >

G-training

De G-training is een effectieve training waarbij storende gedachten omgezet worden naar helpende gedachten.

Voor wie?
De training is bedoeld voor kinderen boven de 12 jaar die willen leren om om te gaan met negatieve gedachten. Deze negatieve gedachten zorgen namelijk voor een negatief gevoel en dit heeft gevolgen voor de acties die ondernomen worden.   

De training
Tijdens de training wordt veel gebruik gemaakt van het G-schema. Dit is een hulpmiddel dat inzicht geeft welke automatische gedachten ertoe leiden dat een bepaalde gebeurtenis bepaald gevoelens oproept. Deze gevoelens leiden tot bepaald gedrag en dat gedrag leidt weer tot bepaalde gevolgen. Het schema helpt om een concreet voorbeeld uit te werken door nauwkeurig te omschrijven waar het om gaat, welke gevoelens je had, het gedrag dat je hebt vertoont en de gevolgen die dat gehad heeft. Er wordt aandacht besteed aan de negatieve gedachten die het gedrag beïnvloeden.
Deze training wordt individueel gegeven.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan de G training meegenomen worden in het behandelaanbod. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.