• BOEI-Limburg voor kind gezin en school
  BOEI-Limburg voor kind gezin en school

  De meeste optimale en passende zorg voor kind, gezin en scholen >

 • Studiebegeleiding
  Studiebegeleiding

  Begeleiding van jongeren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs >

 • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning
  Persoonlijke begeleiding en ondersteuning

  BOEI adviseert, ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren >

 • Kind en Jeugdpsychologie
  Kind en Jeugdpsychologie

  BOEI helpt kinderen en jongeren met leerproblemen, gedragsproblemen, sociaal-emotionele problemen of ontwikkelingsproblemen zoals autisme of ADHD >

 • Gezin
  Gezin

  BOEI-Limburg ondersteunt, begeleidt en behandelt in het gezin daar waar problemen zich voordoen > 

 • Schoolbegeleidingsdienst
  Schoolbegeleidingsdienst

  BOEI ondersteunt en adviseert leerkrachten, leerlingen en ouders bij het realiseren van passend onderwijs bij kinderen met een functiebeperking >

Behandeling voor het kind

BOEI kind- en jeugdpsychologie voorziet in een breed behandelaanbod voor kinderen en adolescenten van 4 tot 18 jaar. Er wordt veelal (kortdurende) oplossings- en klachtgerichte behandeling aan ouders en kinderen/jeugdigen en jongvolwassenen geboden.

Voor wie?
Het brede behandel aanbod van BOEI-Limburg is voor kinderen en adolescenten van 4 tot 18 jaar, waarbij het kind of de adolescent centraal staat. Er wordt gekeken naar de specifieke eigenschappen, de klacht, de wensen en de omstandigheden waarin het kind of adolescent verkeert.

Het doel
Het doel van de behandeling is over het algemeen om het kind of jongere inzicht in hun gedachten, gevoelens en gedrag te laten krijgen om zo beter met gebeurtenissen om te leren gaan. De behandelaar zal tijdens de behandeling beslissen welke manier van werken het meest optimaal is om het gewenste doel te bereiken.

Soorten behandeling
Er vinden verschillende soorten (kortdurende) behandelingen in onze praktijk plaats. De behandeling kan bestaan uit psycho-educatie en/of een individuele behandeling waaronder (cognitieve) gedragstherapie of oplossingsgericht werken. Wanneer het wenselijk is om de ouders/het gezin intensiever bij de behandeling te betrekken, wordt gekozen voor een systemische aanpak, waarbij ouderbegeleiding of gezinsbegeleiding tot de mogelijkheden behoort.

Methodieken/trainingen
BOEI-Limburg biedt maatwerk trajecten aan. Aspecten van onderstaande methodieken/trainingen komen voor in de individuele behandeling indien dit passend is en hier vraag naar is:
Pak aan
Denken Durven Doen
Bibbers de Baas
Ik ben speciaal (autisme)
Help een vol hoofd
Mindfulness

Aanmelden
Aanmelden voor een psychologische behandeling kan via de telefoon of via de mail. U wordt dan uitgenodigd voor een intake gesprek met een (GZ)-psycholoog. Tijdens het intakegesprek wordt er gekeken welke behandeling het meest geschikt is voor de klachten/problemen van uw kind.

Vergoedingsmogelijkheden
Als u in het bezit bent van een verwijsbrief van de huisarts of de gemeente wordt de behandeling voor kinderen en jongeren tot 18 jaar volledig vergoed door de gemeente. 

Voor meer informatie over de behandeling en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact opnemen via 077-3523883 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..