• BOEI-Limburg voor kind gezin en school
  BOEI-Limburg voor kind gezin en school

  De meeste optimale en passende zorg voor kind, gezin en scholen >

 • Studiebegeleiding
  Studiebegeleiding

  Begeleiding van jongeren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs >

 • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning
  Persoonlijke begeleiding en ondersteuning

  BOEI adviseert, ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren >

 • Kind en Jeugdpsychologie
  Kind en Jeugdpsychologie

  BOEI helpt kinderen en jongeren met leerproblemen, gedragsproblemen, sociaal-emotionele problemen of ontwikkelingsproblemen zoals autisme of ADHD >

 • Gezin
  Gezin

  BOEI-Limburg ondersteunt, begeleidt en behandelt in het gezin daar waar problemen zich voordoen > 

 • Schoolbegeleidingsdienst
  Schoolbegeleidingsdienst

  BOEI ondersteunt en adviseert leerkrachten, leerlingen en ouders bij het realiseren van passend onderwijs bij kinderen met een functiebeperking >

Systeemtherapie

Soms loopt het thuis even niet zo lekker. Er kunnen bepaalde spanningen zijn tussen broers en/of zussen, ouders of kinderen en ouders. Ook kan sprake zijn van verlies, rouw of bepaalde veranderingen in de gezinssituatie die zorg en aandacht nodig hebben.

Voor wie?
BOEI systeemtherapie richt zich op problemen binnen de complexiteit van het systeem. Het systeem kan het gezin, de relatie, familie, vrienden maar ook de maatschappelijke positie zijn. Systeemtherapie kan met het gezin maar ook individueel plaatsvinden. Ook bij individuele gesprekken staat de relatie met de ander centraal. 

Het doel
Systeemtherapie richt zich op problemen door middel van het kijken naar de context waarbinnen een kind/jongeren zich bevindt. In veel gevallen is dit het gezin. In een gezin vinden veel interactie plaats die vaak verlopen volgens een bepaald patroon. In sommige gevallen zorgt dit patroon voor negatieve interacties. Een systeemtherapeut helpt om dit patroon in beeld te krijgen en de communicatie tussen de gezinsleden te optimaliseren. 
Bij de therapie hoeft niet altijd het volledige gezin aanwezig te zijn. Met name bij jonge kinderen vinden de gesprekken vooral met ouders plaats. Om te beslissen wie er meekomt naar de therapie kijkt de therapeut altijd naar de vereisten van elke specifieke situatie en praktische haalbaarheid. 

Aanmelden

Aanmelden voor systeemtherapie kan via de telefoon of via de mail. U wordt dan uitgenodigd voor een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek wordt er gekeken welke behandeling het meest geschikt is voor de klachten/problemen van uw kind.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien er kinderen betrokken zijn in het systeem, is er een mogelijkheid dat de therapie vergoed wordt vanuit de gemeente. U heeft hiervoor een verwijsbrief van de huisarts of de gemeente voor nodig. Indien er geen kinderen betrokken zijn in het systeem, is er een mogelijkheid dat de kosten (deels) vergoed worden door de zorgverzekering.

Voor meer informatie over de behandeling en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact opnemen via 077-3523883 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.