Brugklas Bikkels

De stap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs kan voor kinderen een grote stap zijn. De training Brugklas Bikkels begeleid kinderen bij deze overgang.

Voor wie?
De Brugklas Bikkels training is geschikt voor kinderen die de overstap van groep acht naar het voortgezet onderwijs gaan maken of voor kinderen die op het voortgezet onderwijs zitten en daar moeite mee hebben. het voorgezet onderwijs brengt grote veranderingen met zich mee en sommige kinderen vinden dit lastig en willen graag hulp bij de overgang.

De training
De training bereidt de kinderen voor om alle grote veranderingen relaxter en met meer zelfvertrouwen tegemoet te zien. Wat betekend de overstap van groep acht naar de brugklas? Wat gaat er veranderen en wat blijft hetzelfde? Het kind leert kritisch te kijken naar waar stress en onzekerheden vandaan komen. Maar vooral: hoe breng je daar verandering in? (Aanstaande) brugklassers krijgen de tools in handen om meer ontspannen op situaties te reageren en makkelijker vrienden te maken. Er wordt tijdens de training veel aandacht gegeven aan het omgaan met elkaar, vrienden maken, omgaan met pesters. Ook wordt er aandacht gegeven aan social media en wordt er een persoonlijk plan van aanpak gemaakt voor de eerste paar weken.

De training kan zowel in groepsverband als individueel gegeven worden. Bij een groepje van minimaal vier kinderen zal er een groepstraining gestart worden. De groepstraining bestaat uit een intakegesprek, 6 bijeenkomsten van 60 minuten in groepsverband en een evaluatiegesprek. De individuele training bestaat uit een intakegesprek,  5 individuele bijeenkomsten van 45 minuten en een evaluatiegesprek.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan uw kind kosteloos deelnemen aan de sociale vaardigheidstraining. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Brugklas Bikkels training zal in week 20 van start gaan.