Girls Talk

Training waarbij aandacht wordt besteed aan meiden in de puberteit die ondersteuning willen bij hun seksuele ontwikkeling.

Voor wie?
Meisjes lopen meer risico op het gebied van seksualiteit dan jongens. De gevolgen van onveilig vrijen zijn voor meisjes over het algemeen ernstiger. Het is daarom belangrijk om aan te geven waar je seksuele grenzen liggen en om te leren wat oké is en wat niet.  Deze training is bedoeld voor meiden in de puberteit die worstelen met hun seksuele ontwikkeling, die het moeilijk vinden om hun grenzen aan te geven (niet alleen op seksueel gebied) en die makkelijk beïnvloedbaar zijn en daardoor vatbaarder zijn voor ongezonde relaties.

De training
Tijdens de training word er aandacht besteed aan alle dillema`s waar meiden tegenaanlopen bij de ontwikkeling van hun seksualiteit. Hierbij komen de volgende thema`s aan bod:

  • Lichaamsbesef
  • Anticonceptiegebruik
  • Prettige seks
  • Internet en social media
  • Het aangeven van grenzen
  • Kleding en welke reacties dat uit kan lokken
  • Jongens
  • Onveilig vrijen
  • Seksueel geweld en loverboys

Door middel van oefeningen, opdrachten en mediagebruik leren de meiden om stevig in hun schoenen te staan, zelfvertrouwen te hebben en uit te stralen, communicatieve vaardigheden in te zetten en gezonde keuzes te maken in relaties en seksualiteit.

De training wordt in groepsverband gegeven. De training bestaat uit  een intakegesprek, 8 sessies van 60 minuten en een evaluatiegesprek.Aanmelding

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan uw kind kosteloos deelnemen aan de sociale vaardigheidstraining. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..