Ik ben oké

Deze training is speciaal voor (hoog)gevoelige kinderen, tussen 6 en 12 jaar.

Voor wie?
Deze training is geschikt voor hoog sensitieve kinderen tussen de 6 en 12 jaar.  Hoog sensitieve kinderen hebben vaak een “vol hoofd”, piekeren veel en vinden het belangrijk dat andere mensen positief over hun denken. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Dit kan zorgen voor veel frustraties. De Ik ben oké training helpt kinderen om hun frustraties te uiten en negatieve gedachten los te laten.

De training
De training wordt op een creatieve, speelse en fysieke manier vormgegeven. Op die manier sluit de training aan bij de belevingswereld van het kind. Aan de hand van herkenbare verhalen, oefeningen en verschillende opdrachten wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Positief naar zichzelf kijken
  • Emoties herkennen en benoemen
  • Samen naar handige gedachten en oplossingen zoeken
  • Concentreren en zich afsluiten van externe prikkels
  • Ontspannen op momenten dat ze zich gespannen voelen of boosheid voelen opkomen
  • Hulp vragen in lastige situaties

De training kan zowel in groepsverband als individueel gegeven worden. Bij een groepje van minimaal vier kinderen zal er een groepstraining gestart worden. De groepstraining bestaat uit een intakegesprek, 7 bijeenkomsten van 45 minuten in groepsverband en een evaluatiegesprek. De individuele training bestaat uit een intakegesprek, 7 individuele bijeenkomsten van 45 minuten en een evaluatiegesprek.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan uw kind kosteloos deelnemen aan de sociale vaardigheidstraining. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ervaringen van een ouder
Afgelopen maanden heeft M. (7) de Ik ben oké training gevolgd bij BOEI-Limburg. We hebben haar daar voor opgegeven omdat ze vaak onverklaarbaar boos was en regelmatig in huilen uitbarstte. In sommige situaties was ze erg gespannen en we wisten niet hoe we dat aan moesten pakken. Tijdens de cursus heeft ze geleerd om emoties te benoemen en vooral ook deze met ons te bespreken. Daarnaast leerde ze stress te signaleren en zich meer te ontspannen door oefeningen te doen. De cursus vond ze zelf heel erg leuk, al voorlezend en knutselend werden allerlei vaardigheden aangeleerd.  Inmiddels zijn de huilbuien voorbij en kaart M. op tijd aan wat er is. En denkt ze uit zich zelf na hoe ze een nare gedachte of gevoel zou kunnen verhelpen. Wij zijn heel tevreden over wat we bereikt hebben met deze cursus!