Mindfulness voor kinderen

Mindfulness is een training die geschikt is voor kinderen die piekeren, zich moeilijk kunnen concentreren en moeilijk met emoties om kunnen gaan.

Voor wie?
Mindfulness is een manier om elk moment aandacht te kunnen geven aan al je gedachten, gevoelens emoties en handelingen. Door bewuste aandacht al op jonge leeftijd te trainen neemt concentratie toe. De kinderen merken het als ze afgeleid worden. Ze merken het als ze verdrietig, gestresst of aan het piekeren zijn. Ze leren hoe ze daarmee om kunnen gaan. Deze training is geschikt voor kinderen die piekergedachten hebben, zich moeilijk kunnen concentreren, moeilijk met emoties om kunnen gaan en het moeilijk vinden om eigen emoties te herkennen.

De training
Mindfulness-training is een aandachttraining waarbij kinderen leren om beter met stress en de diverse prikkels waaraan ze de hele dag blootgesteld worden om te gaan. De oefeningen nodigen kinderen uit en geven hen een steuntje in de rug om Mindfulness dagelijks toe te passen. Kinderen leren faalangst de baas te worden, grenzen te stellen, beter bij zichzelf te blijven, hun aandacht te verleggen, zich te concentreren en op hun intuïtie te vertrouwen.
De training biedt actieve waarnemingsspelletjes aan, afgewisseld met yoga, aandachts- en bewegingsoefeningen en geleide meditatie. Het is dynamisch en ontspannend en wat voorop staat is dat kinderen er plezier in hebben.

De training kan zowel in groepsverband als individueel gegeven worden. Bij een groepje van minimaal vier kinderen zal er een groepstraining gestart worden. De groepstraining bestaat uit een intakegesprek, 8 bijeenkomsten van 60 minuten in groepsverband en een evaluatiegesprek. De individuele training bestaat uit een intakegesprek,  6 individuele bijeenkomsten van 60 minuten en een evaluatiegesprek.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan uw kind kosteloos deelnemen aan de sociale vaardigheidstraining. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..