Zelf plannen

Een training die zich richt op jongeren met ADHD die moeite hebben met planvaardigheden.

Voor wie?
Zelf plannen is een training die speciaal is ontwikkeld voor jongeren met ADHD. Voor jongeren met ADHD is het vaak lastig om een overzichtelijke planning te maken en alles op tijd af te hebben. Jongeren die hier tegenaan lopen, kunnen baat hebben bij deze training. De training is geschikt voor jongeren in het voortgezet onderwijs, onafhankelijk van het niveau.

De training
Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan het vergroten van de planvaardigheden van de jongere. Aan de hand van verschillende thema`s maakt de trainer een inschatting waar de jongere op vast loopt, waardoor hij daar op vast loopt en wat hij nodig heeft om verder te kunnen. Hier gaan ze actief mee aan de slag. Door middel van opdrachten en oefeningen wordt de jongere praktische vaardigheden aangeleerd die hij na de training zelf toe kan passen.

De training wordt individueel gegeven. De training bestaat uit  een intakegesprek, 8 sessies van 60 minuten voor de jongere en 1 sessie van 60 minuten voor de ouder(s)/opvoeder(s).

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan uw kind kosteloos deelnemen aan de sociale vaardigheidstraining. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..