G-training

De G-training is een effectieve training waarbij storende gedachten omgezet worden naar helpende gedachten.

Voor wie?
De training is bedoeld voor kinderen boven de 12 jaar die willen leren om om te gaan met negatieve gedachten. Deze negatieve gedachten zorgen namelijk voor een negatief gevoel en dit heeft gevolgen voor de acties die ondernomen worden.   

De training
Tijdens de training wordt veel gebruik gemaakt van het G-schema. Dit is een hulpmiddel dat inzicht geeft welke automatische gedachten ertoe leiden dat een bepaalde gebeurtenis bepaald gevoelens oproept. Deze gevoelens leiden tot bepaald gedrag en dat gedrag leidt weer tot bepaalde gevolgen. Het schema helpt om een concreet voorbeeld uit te werken door nauwkeurig te omschrijven waar het om gaat, welke gevoelens je had, het gedrag dat je hebt vertoont en de gevolgen die dat gehad heeft. Er wordt aandacht besteed aan de negatieve gedachten die het gedrag beïnvloeden.
Deze training wordt individueel gegeven.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan uw kind kosteloos deelnemen aan de sociale vaardigheidstraining. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.