Vriendenprogramma

Een training voor kinderen en jongeren die kampen met angsten en depressieve gevoelens.

Voor wie?
Het vriendenprogramma is geschikt voor kinderen (8-12 jaar) en jongeren (12-16 jaar) die kampen met angsten en depressieve gevoelens. Deze angsten kunnen zich op verschillende gebieden afspelen. Denk bijvoorbeeld aan faalangst, examenvrees, weinig zelfvertrouwen en een angststoornis.

De training
Het programma helpt kinderen om vaardigheden te ontwikkelen om op een effectieve manier met angst om te gaan. Het versterkt de emotionele veerkracht en de emotionele toestand van een kind.  Daarnaast wordt er gewerkt aan het zelfvertrouwen om met situaties om te gaan die moeilijk zijn of angst oproepen. De kinderen/jongeren krijgen verschillende vaardigheden aangeleerd, bijvoorbeeld het herkennen van lichaamssignalen van angst, ontspanningsoefeningen, gedachten uitdagen en het vervangen van negatieve gedachten door positieve gedachten.
Het programma bestaat uit de volgende stappen:

V Voel je je bang?
R Rust en ontspan je lekker
I In jezelf denken
E Eigen plan
N Netjes gedaan, dus beloon jezelf
D Doe je oefeningen: niet vergeten!
EN En rustig blijven!

De training kan zowel in groepsverband als individueel gegeven worden.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan dit programma aangeboden worden binnen het behandelaanbod. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..