SOVA Autisme

De Sociale vaardigheidstraining biedt kinderen met autisme de mogelijkheid om te werken aan hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.

Voor wie?
Voor jongeren is het vaak lastig om sociale contact met maken. En als deze gemaakt zijn dan blijkt het onderhouden ook vaak een lastig onderdeel van het hebben van een vriendschap. Jongeren hebben soms onvoldoende inzicht om op sociaal gebied te zich te kunnen manoeuvreren in de huidige maatschappij. Omgaan met anderen kun je leren, evenals hoe je het best kunt reageren in moeilijke en vervelende situaties.  Met de training “Sociale vaardigheden voor jongeren (12+)“ biedt BOEI-Limburg jongeren een mogelijkheid om te werken aan hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.

De training
Gedurende de training worden de vaardigheden geoefend in concrete situaties, bijvoorbeeld door middel van rollenspellen, fysieke oefeningen en spelletjes. Alle vaardigheden worden ondersteund door filmpjes van de situaties. Na elke bijeenkomst krijgen de jongeren huiswerk om thuis en op school mee te oefenen.

De thema's die aan de orde komen zijn onder andere:
-    Een praatje maken
-    Luisteren naar een ander
-    Iets bespreken met een ander
-    Opkomen voor je mening
-    Kritiek geven op een ander
-    Uiten van kwaadheid
-    Reageren op kwaadheid
-    Uiten van waardering (complimenten geven)
-    Reageren op waardering (complimenten ontvangen)

De training wordt gegeven in groepsverband. Bij een groep van minimaal vier kinderen zal er een training gestart worden. De training bestaat uit een intakegesprek, 9 bijeenkomsten van 60 minuten in groepsverband en een evaluatiegesprek.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Neem voor de vergoedingsmogelijkheden contact op met de administratie via 077-3523883. 

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..