SOVA en zelfvertrouwen ADHD

Een training waarbij kinderen met ADHD leren om weerbaarder te worden, grenzen leren aan te geven en voor zichzelf op durven te komen.

Voor wie?
De training SOVA en zelfvertrouwen voor kinderen met ADHD is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind. Tijdens de training ontwikkelt het kind meer zelfvertrouwen en voelt zich daardoor zelfverzekerder in sociale situaties. De kinderen leren dat anderen kinderen anders kunnen denken en doen en leren hier rekening mee te houden. De training wordt gegeven aan kinderen tussen de acht en twaalf jaar.

De training
Gedurende de training worden de vaardigheden geoefend in concrete situaties, bijvoorbeeld door middel van rollenspellen, fysieke oefeningen en spelletjes. Na elke bijeenkomst krijgen de kinderen huiswerk om thuis en op school mee te oefenen. 
De training wordt gegeven in groepsverband. Bij een groepje van minimaal vier kinderen zal er een training gestart worden. De training bestaat uit een intakegesprek, 8 bijeenkomsten van 60 minuten in groepsverband en een evaluatiegesprek.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Neem voor de vergoedingsmogelijkheden contact op met de administratie via 077-3523883. 

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.