Ik ben speciaal

Ik ben speciaal is een psycho-educatie methode voor mensen met autisme.

Voor wie?
De training is bedoeld voor kinderen en jongeren van 8 t/m 18 jaar met een vorm van autisme. Als uw kind de diagnose autisme heeft, zal hij/zij om moeten leren gaan met de uitdagingen, moeilijkheden en talenten die hierbij voor hem gelden. Dit is voor iedereen anders en maakt het daarom zo lastig. Deze training is helemaal afgestemd op het kind.

De training
Tijdens de training wordt er gewerkt in een werkboek waarin het kind centraal staat en waarin duidelijk wordt gemaakt wat autisme is en wat er zo speciaal aan is. Er wordt inzicht gegeven in hun eigen kunnen en er wordt gekeken hoe bepaalde vaardigheden in de praktijk toegepast kunnen worden. Het kind leert zichzelf beter kennen en leert over zichzelf te praten. Daarnaast is er een gedeelte speciaal voor broertjes en zusjes, want ook voor hen is het soms lastig en hebben ze vragen over het autisme. Ook ouders worden actief betrokken in de training.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan uw kind kosteloos deelnemen aan de sociale vaardigheidstraining. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..