Brain Blocks

Brain Blocks is een toolbox om met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme te kunnen praten over autisme.

Voor wie?
Brain Blocks kan ingezet worden bij kinderen, jongeren en volwassenen die willen weten op welke manier autisme het dagelijks leven beïnvloed. Over het algemeen wordt dit middel ingezet bij kinderen vanaf 7 jaar. Ook is Brain Blocks bedoeld voor de (directe) omgeving van het kind/jongere met autisme. Denk hierbij aan ouders, broertjes en zusjes, klasgenootjes, de oppas, opa en oma, etc.

De training
Het doel van Brain Blocks is om één beeld en één taal te creëren over autisme. Hierdoor kan er gemakkelijker met een persoon met autisme over de gevolgen in het dagelijks functioneren gepraat worden. Daarnaast ondersteund het het bewustwordings- en acceptatieproces.
In de Brain Blocks door zitten twee hoofden. Het ene hoofd staat voor het brein van iemand zonder autisme. Het andere hoofd staat voor het brein van iemand met autisme. Met deze twee hoofden wordt inzichtelijk gemaakt hoe het brein van iemand met autisme werkt. Het wordt duidelijk wat een informatieverwerkingsstoornis is en welke gevolgd dit met zich meebrengt. Er zijn verschillende thema`s en afhankelijk van de hulpvraag kan er een passende psycho-educatie plaatsvinden. 
De eerste Brain Blocks sessie bij kinderen is altijd samen met de ouder(s). Zo weten ouders en kind precies wat er tijdens de eerste sessie besproken is, daarna kun je met je kind dezelfde taal spreken en de Brain Blocks manier van denken verder voortzetten. Bij volwassenen mag er uiteraard ook iemand van de familie of een partner aansluiten. Een Brain Blocks sessie duurt gemiddeld 60 minuten en zal plaatsvinden op het kantoor van BOEI-Limburg. Het is ook mogelijk om een Brain Blocks sessie op een andere locatie aan te bieden, bijv. school, club of bij familie. Dit om ook hier bewustwording betreft het denken en handelen van iemand met autisme te kunnen realiseren.

Aanmelding
Aanmelden voor deze training kan via de telefoon. Er wordt een intakegesprek gepland waarin de inschatting wordt gemaakt of deze training bij uw kind aansluit. Indien dit het geval is, zal er een kennismakingsgesprek worden gepland met de trainer. De trainer kan zich tijdens het intakegesprek een duidelijk beeld vormen van de problematiek, zodat er tijdens de training goed ingespeeld kan worden op de vraag van de cliënt en diens ouders.

Vergoedingsmogelijkheden
Indien uw kind onder behandeling is binnen de psychologenpraktijk van BOEI-Limburg, kan uw kind kosteloos deelnemen aan de sociale vaardigheidstraining. Vraag uw behandelend psycholoog naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer informatie over de training en de vergoedingsmogelijkheden kunt u contact op nemen met Anke Giesberts, coördinator van de trainingen, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..